Effetjes geduld

22 mei 2024 - Saint-Clair-du-Rhône, Frankrijk

Vaak heb je een plan van hoe je iets aan wilt pakken, maar de praktijk is soms erg weerbarstig en je kunt zuchten, steunen of wat dan ook maar je zult het er mee moeten doen. Niks ergs hoor maar als je geen of nauwelijks WiFi hebt en je hebt zoveel mooie foto's om je verhaal te larderen  om het zeg maar smeuïger te maken. Kortom aan de slag..

Gisteren was het weer zo'n heerlijke dag.

1000008586

Volop zon,  tientallen mensen die je onderweg tegenkomt en die vrolijk groeten( meestal). Wielrenners in alle formaten zoals

1000008584

slanke afgetrainde lijven, tonnetjes in elk formaat en veel gewone mensen, die netzo als jij en ik genieten van het buiten zijn. Mensen met kinderen of hondjes in een aanhanger of achter op de fiets. Kinderen die door een soort boom achter de fiets van pa hangen en dapper mee doen. Tandems met soms een aanhanger erachter. Joh wat is het heerlijk om zo te fietsen en dan beland je in Valence.

1000008541

Ook al weer zo'n mooie oude stad maar toch weer anders als Avignon.

1000008543

Kijk maar op de fotografische impressie

1000008544

van deze stad. De bijzondere bouwstijlen

10000085461000008547

en kleurrijke gevels.

Wat mij opviel dat waar het mogelijk is de Fransen op deze vrije dag in familieverband samen lekker gaan picknicken.  Alsof elk banken en tafel in oarken bezet zijn. De prachtige bruggen

1000008550

die we oversteken en natuurlijk zien we op vaak op de grote pleinen heel veel mensen petanque spelen,

1000008551

nee gee jeu de boules, neem dat woord in het bijzijn van een Fransman niet in d'r mond. Wat een gratie spreiden

10000085561000008552

ze ten toon en  wat een aandacht en plezier hebben ze in di spel.

Verderop belanden we op onze eerste terrassencamping van dit jaar. Leuke gezellige mensen met aandacht voor hun gast.

Vandaag zijn we verder eraan en voert de weg veel buitenom de steden, behalve in het begin waar we achteraf gelukkig een nog warm stokbrood kunnen scoren.

1000008582

Heerlijk gewoon. Maar de meeste wegen zijn vandaag saai, behalve de heerlijke geuren van de vele bloeiende kruiden en bloemen. Helaas voor ons blijkt de camping in Condrieu niets voor te stellen. Alleen maar huisjes en stacaravans. Dan maar terug en zo fietsen we terug met een jonge vrouw die we in de Carrefour even daarvoor ontmoeten. Zij is op weg naar het zuiden. Gezellig en zo leer je heel wat over de levenservaringen van deze jonge dame. Bij onze volgende stek, wel 12 km terug is het raak. Een leuke goed verzorgde camping. Hier leren we een stel uit Nieuw Zeeland kennen die we met hun camper die vast kwam te zitten in de modder, geholpen hebben. Wat ons zo trof is dat we zo gelijk over mensen en hoe met elkaar om te gaan denken.

Het was weer een bijzondere dag met alweer prima weer.

Lieve groet van Irma en Jan.

1. Ans:
    22 mei 2024
    Wat een prachtige foto’s en weer zo’n heerlijk verhaal waarin je wordt meegenomen in jullie belevenissen. Dank 🙏daarvoor! Goede voortzetting, lieve groet🥰🙋🏻‍♀️
  2. Hannie:
    22 mei 2024
    Wat leuk die verschillende mensen die jullie ontmoeten, geniet echt van de verhalen en natuurlijk de mooie foto's.Groetjes voor jullie beiden.
  3. Janny Tuinier:
    22 mei 2024
    Mooi verhaal, ik zit bijna achterop de fiets...
    Geniet hier enorm van en ook van de mooie foto's
    Mooie belevenissen gewenst op het vervolg van jullie reis!
  4. Wim van de Bor:
    22 mei 2024
    Jullie hebben blijkbaar het talent om snel contact te maken met “vreemden”. Al die ervaringen werken verrijkend en verruimen je blik op mensen. We k8jken al weer uit naar het volgende verhaal.
    Lieve groet Wim en Helen
  5. Vera:
    22 mei 2024
    Heerlijk blauwe luchten. Superfijn.
  6. Fred Tuinier:
    22 mei 2024
    Zo beleef je iedere keer weer nieuwe belevenissen.
  7. Theresia Beijer:
    22 mei 2024
    Wat zijn de foto's weer prachtig en een fantastisch verhaal. En dan de ontmoeting met al die interessante mensen geweldig. Geniet er erg van. Lieve groet
  8. Monique:
    22 mei 2024
    Goed blijven insmeren met zonnebrandcrème hè! Dat Franse zonnetje kan pittig zijn, wel heerlijk fietsen zo. Groetjes van ons.