Weer die trein
22 mei 2024 - Trévoux, Frankrijk
Wij horen van al die mensen die uit het noorden komen en afzakken naar het zuiden dat het in het noorden, lees Nederland, vreselijk nat is. Tenminste deze reizigers zijn net verzopen katten want alles is nat en zijn blij dat ze van ons horen dat wij voornamelijk mooi weer hebben gehad. We zijn dus mazzelaar en proberen dat mooie weer mee te nemen naar huis.
Maar vanochtend vertrokken we weer goed gemutst met een lekker zonnetje zoals je ziet.
Als je nu verondersteld dat we die heuvels allemaal beklimmen, nou echt niet dat is voor de de echte klimgeiten onder onze volgers. Wij stellen ons meer tevreden met interessante doorkijkjes.
waar we langskomen. De vogeltjes die je kon zien waren er helaas niet. Trouwens om ons heen groeien heel wat druiven om de befaamde Cote du Rhone-wijnen van te maken.
Zoals je ziet is het één en al wijnbouw.
Maar goed wij zijn op weg naar Lyon en hebben van de deskundigen, die het wel moeten weten, dat het verstandigst is om in Givors op de trein te stappen
en in Lyon-Perrache , dat is in het centrum, er weer uit. Kaartjes gekocht, en ik schaam me het als Neferlander te moeten zeggen, maar het was met fiets en al € 8,0 , vergissing? Nee hoor dat zijn de prijzen voor de wat rijpere mensen. Zo hoort het zou ik enigzins onbescheiden willen zeggen. Maar goed de trein zou van perron 2 vertrekken zei de chef en dan moet je eerst naar beneden en dan naar boven. Met de lift natuurlijk, maar laten die fietsen met al die bagage nu niet in die liften te passen. Dan met de trap. Goede god wat een gat en steile trap zeg. Ik bedien de remmen en Irma erachter als een soort sleepanker. Beide fietsen gelukt. Nu naar boven . Tjonge het wordt me scheel voor de ogen, maar gelukkig helpt een jonge man met het kaatste stuk en beneden staan al twee van die werkpaarden gereed om de tweede fiets naar boven te tillen. Wat een jaloers zeg. Daar komt de trein en op het bord staat Lyon. Wij erin en daar staan we dan dubbel geparkeerd , maar gelukkig helpt een conducteur met ze goed te zetten want eerst moesten de mensen om ons heen slalommen om op het toilet te komen. Dan worden eventjes wit om de toet want deze trein gaat naar Lyon Part Dieu ipv Perrache. Ja zegt de boodschapper de treinen buigen zo meteen uiteen en geeft dit met twee handen aan wat ons het ergste doet vermoeden. De herinnering aan vorig jaar komt naar boven toen we ook met de trein niet naar het noorden gingen maar naar het zuiden en toen onder begeleiding van een conducteur op het juiste station afgezet zijn. We kijken elkaar diep in de ogen en pakken onze navigator die laat zien dat de schade best beperkt wordt. Zo belanden we in Lyon Part Dieu en deze keer een grote lift
die ons op de juiste hoogte afzet. Even kijken hoe we weer op de route
komen en daar gaan we dan om van Lyon te genieten, waar
de mensen ontspannen hun lunch op de trappen aan de oever van de Saone, maar daarover later meer, genieten. Wij zitten gezellig op de
brug te genieten van de stad en al die bijzondere en toch zo gewone mensen die langskomen. Alweer zo'n bijzondere genietdag.
Lieve groet uit Trevoux.
Voor de geïnteresseerden hebben we 412 km van de route nu afgelegd. De werkelijk afgelegde km's zijn 439 km door diverse oorzaken veroorzaakt. Gisteren11,5 km teruggereden voor de camping.

Zo grappig als je plaatsen, die dan in eigen geheugen ook weer voorbij komen.
Jullie zijn al mooi op weg 💪
Wat zijn jullie al ver. Fijne vakantie verder. We smullen van jullie verhalen.
Met de fitness achter de rug is het goed rusten!
Goede reis! Lieve groet, 🥰🙋🏻♀️
Bijzonder te lezen hoe jullie soepeltjes met wat tegenslag omgaan.
Doordouwers dus.
Morgen een mooie tocht gewenst!
Ga zo door.