Wat te zeggen..
24 mei 2024 - Mâcon, Frankrijk
Daar zit je dan, op een heerlijk stoeltje, welke ingepakt rond 15x 30 cm lang is, een vernuftige uitvinding. Hij/zij verdient een lintje vind ik. Maar goed daar zit ik dan op dat slimme stoeltje te genieten van het gevoel dat een kampeerder het nog niet zo slecht heeft, want je bent lekker buiten, geniet vaak van de zon en er gebeurd veel om naar te kijken. Dat was vanmorgen wel anders toen we de tent aan het inpakken waren en dreigende luchten aan zagenkomen. Als twee razende roelands hebben we de tent en de meeste spullen ingepakt en met de rest onder het afdak gezet. Het laatste tijdens de eerste druppels. Daar zit je dan met je ontbijtje en een kop thee met yoghurtje kleumend te kijken naar de bakken water die neerdalen, maar wel om ons heen gelukkig. Kopje koffie en het zomertenue verwisseld voor het wintertenue. Toe was het prima te doen maar wat troosteloos zo. En onder zo'n afdak heb je zo aanspraak dat maakt het wel gezellig. Een vader was mer zijn dochter aan het fietsen. Ze waren op weg naar Barcelona waar ze de boot naar Ibiza zouden nemen. Zij werkt internationaal op Ibiza via haar laptop.
Toen we gisteren uit Pardieu met de bedoeling een korte dag te reizen en vooraan in de middag ergens te gaan zitten. We waren al om 11 uur in Trevoux een leuk tegen de heuvel gebouwd stadje. De camping was groot, goed verzorgd maar in onze ogen erg steriel en veel plastic karren. Toch maar verder en eerst boodschappen bij de plaatselijke grootgrutter gedaan. Toen we doorreden gingen we de serieuze heuvels in met veel mooie vergezichten op vooral de wat ik de beaujolais heuvels, waarvan ik nooit de juiste naam heb onthouden. Wel de Beaujolais natuurlijk. Na veel gehijg en gepubliceerd bereikten we een leuk dorpje en verheugen ons op een douche. Na veel gezoek vonden we de ingang beplakt met allerlei officiële documenten en daarachter een overgroeid geheel. Jammer zeg. Niet zeuren maar wat nu, nou 17 km verderop zijn twee dorpjes met elk een camping. De een aan de Saone en de ander wat verder weg. Doen en zo komen we op een prachtige camping aan de Saone met zwembad, en noem maar op. De WiFi is helaas alleen dichtbij de receptie goed.
Dus na de buien zwaaien we elkaar, de anderen uit, en ja hoor na een half uur zitten we alweer in ons hempie op de fiets en genieten we van de fraaie uitzichten en een tiental dorpjes en gehuchtje. Bij een enkel dorp zie je de oproep om inwoners anders sterven ze uit. Leuke dorpjes met mooie verzorgde huizen! Daarzo je toch zo willen wonen? Je bent in een vloek en een zucht in een plaats als Macon, waar we heerlijk aan de oevers van de rivier genoten van een verse baquette met water, onze lunch. Lijkt saai maar ishet echt niet, althans voor ons .
Als je dan door die stad rijdt en een Auchan bezoekt begrijp je dat dat wel een heel aantrekkelijk geheel. Letterlijk alles kun je er kopen voor prij,en waar het dorpswinkeltje echt niet aan kan tippen. De vraag is niet waar koop ik iets maar eerder waar willen we met onze wereld naartoe? Als je de regenval van afgelopen tijd ziet en dan dat de deskundigen zeggen dat we wereldwijd afstevenen op een tekort aan drinkwater!! Nou ja, zeg en ik maar denken dat ik niets te zeggen heb.
Lieve mensen nog een mooie dag en maak er iets moois van. Wij proberen daar waar wij komen wat liefde en aandacht te brengen.
Liefs uit Macon.
Ps. Ook nu laat het internet niet toe foto's te versturen, helaas.

Je zou er een boek van kunnen maken!