Waar is ie
4 juni 2024 - Charmes, Frankrijk
Vanmorgen zaten we om half negen aan een ontbijtje op het terras van de camping. De zon scheen en dan voel en zie je meer als gewoon. Je humeur is top want het is zomer en nu al lekker warm. Als je dan de weg afsuist naar beneden om de route weer op te pakken voel je je als God in Frankrijk. Nu pas zie je met al die, zon en schaduwen en de nagenoeg afwezige wind het lichtspel langs het kanaal
deze is ook mooi, van gisteren.
En deze
Prachtig is ook deze
Maar ook regelmatig is er vergane glorie
En weet je wat zo bizar is; dit kanaal is doodstil, maar achter je hoor je de rivier luidruchtig bruisen en klateren. Daarnaast wordt je voortdurend begeleid door het Vogezen vogel harmonie orkest. Hoe het heet weet ik niet maar het klinkt ontroerend mooi.
En zo komen we na wel 10 trappen in een km bij de waterscheiding en dalen daarna af met het kanaal en de trappen naar het Moezeldal. Sat realiseren we ons pas als we merken dat de rivier de "verkeerde" kant op stroomt. Nee dus het is de Moezel waarvan we vorig jaar de oorsprong zagen hoog in de Vogezen bij de ballonnen. Niet wetende dat we nu langs de inmiddels veel bredere rivier zouden fietsen.Mooi vi den we dat.
Het eerste stuk van dit dal vinden we minder aantrekkelijk. Maar zo komen we i. Charme met een erg goed verzorgde camping. Pianomuziek onder het douchen en je kunt er wassen en als we dat zien halen we onze was, trekken bij a ter plekke onze kleren uit en stoppen alles in de wssmachien. Na een half uur gaat Irma terug om alles in de droger te stoppen. Even later belt ze me "hellup, ik heb mijn fietssleutels in mijn zak laten zitten en van de twee zit er nog maar een aan. Potverdorie zeg dat is niet leuk. Ik sloop die machine denk ik. Alle naden navoelen en betasten nou ja we halen alles uit de kast totdat we zeggen laten we nu eens kijken. Is het de sleutel van de accu, dan is er niets aan de hand, kunnen we hebben. Is het de sleutel van het slot dan krijgen we een sloopoperatie. Komen we bij de fietsen blijkt op geen van tweeën te passen Het is de mijne en Irma's sleutels zitten gewoon op hun vaste stekkie in de voortas.
We gaan maar een biertje drinken p de goede afloop.
Lieve groet uit Charmes.

Wat een verschil hè als de zon schijnt. Prachtige foto’s. Biertje dik verdiend. Proost 🍻
Goede reis morgen.
Liefs🥰